Počela evakuacija džihadista iz Khan Al-Sheiha

29. Nov 2016. | 08:01 | NV
e

Kako smo i ranije pisali da će sirijska armija preuzeti kontrolu nad gradom Khan Al-Sheiha, to se počelo događati tokom jučerašnjeg dana. Prva grupa džihadista jučer je prebačena u Idlib.

Naime, sirijska armija je postigla sporazum sa pripadnicima  terorističke grupe Jabhat Fateh Al-Sham (sirijska Al-Qaida) da oni predaju grad Khan Al-Sheih i da zauzvrat budu prebačeni u Idlib.

Iz sirijskog rata, sad već poznati, zeleni autobusi su došli u pomenuti grad da pobunjenike i njihove porodice prebace u Idlib.

Podsjetimo, Khan Al-Sheih je strateški bitan grad u Zapadnoj Ghouti, smješten na pola puta između Damaska i Golanske visoravni. Zbog napretka sirijske armije pripadnici sirijske Al-Qaide su prihvatili sporazum o napuštanju opkoljenog grada u zamjenu za prebacivanje na drugu lokaciju. Iako su oni tražili da budu prebačeni u obližnju provinciju Daraa, sirijska armija je to odbila, i oni će biti prebačeni na sjevernozapad Sirije.

Već ranije putem predaje su krenuli gradovi  Daraya, Al-Hamah, Qudsiyah i Mo’adhimiyah i svi oni koji su se predali bili su prebačeni u Idlib.

 

NV / foto enabbaladi.net

Na vrh