Počela izgradnja montažnih kuća na lokacijama Plane, Kozlovac i Paša Bunar

Trenutno je u toku izgradnja montažnih kuća na lokacijama Plane, Kozlovac i Paša Bunar za osobe kojima je Grad Tuzla putem javnog poziva dodijelio besplatne placeve za izgradnju stambenih objekata

20. Oct 2015. | 16:24 | S.M
48569


Radi se o osobama čije kuće su totalno uništene tokom prošle godine od posljedica klizišta, te više nisu uslovne za stanovanje.

U ovom projektu, kojeg implentira UNDP u okviru EU Programa oporavka od poplava, a dio sredstava je osiguraio Federalni fond za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, Grad Tuzla je zadužen za izvođenje pripremnih radova, koji podrazumijevaju uspostavu komunalne infrastrukture, te radove na priključenju budućih objekata na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Na lokacijama Plane i Kozlovac gradi se ukupno 14 montažnih kuća (po sedam na svakoj lokaciji), dok će preostali objekti biti izgrađeni na lokaciji Paša Bunar.

Pored izgradnje montažnih kuća, Grad Tuzla i UNDP na području grada rade na sanaciji 165 oštećenih stambenih objekata, čija oštećenja su u vrijednosti do 10.000 KM po objektu, dok je 40 objekata popravljeno u fazi interventnog oporavka, saopćeno je iz Grada Tuzla.

(Agencija FENA)

Na vrh