Počela primjena elektronskih recepata u apotekama JU “Apoteke Sarajevo“

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo obavještava građane koji su osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja KS-a da je jučer, 8. aprila 2015. godine, počela primjena elektronskih recepata u apotekama koje posluju u sastavu JU “Apoteke Sarajevo“

9. Apr 2015. | 15:09 | S.K
39044

Ova usluga je omogućena u okviru pilot-projekta pod nazivom „Elektronski recept“ koji se implementira u zdravstvenom sistemu Kantonu Sarajevo kao dio strateškog on-line informacionog sistema.

“Uključivanjem JU 'Apoteke Sarajevo' u projekt 'Elektronski recept', Ministarstvo zdravstva KS-a na čelu sa ministricom Emirom Tanović-Mikulec je otklonilo višemjesečni problem nefunkcionisanja elektronskih recepata u poslovnim jedinicama ove javne ustanove. Elektronski recepti su na taj način postali dostupni građanima jednako kao i u drugim privatnim apotekama i privatnim zdravstvenim ustanovama“, obavještavaju iz ovog ministarstva. Iz Ministarstva zdravstva KS-a također ističu da je ova aktivnost uspješno realizirana zahvaljujući posredovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

Na vrh