Počele pripreme za mečeve sa SAD-om i Meksikom

21. Jan 2018. | 17:39 | NV
robi(2)

U Trening centru NS/FS BiH u Zenici danas su se okupili igrači koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na utakmicama sa Sjedinjenim Američkim Državama i Meksikom u Los Angelesu i San Antoniu.

To je prva reprezentativna akcija sa novim selektorom Robertom Prosinečkim koji se u Zenici obratio predstavnicima medija.

“Veseli me što imamo dvije jake utakmice u SAD-u i vidjet ćemo do polaska koliko su igrači spremni i ko može putovati u Ameriku. Selektor “U-21“”selekcije Vinko Marinović mi je mnogo pomogao oko tima. Imamo tri dana za upoznavanje. Pokazat ćemo igračima koji su naši zahtjevi prema njima. Svi će imati šansu da se pokažu i nadam se da će biti tu kandidata za “A” reprezentaciju i u budućnosti. U Trening kampu imamo sve što nam je potrebno da se pripremimo za predstojeće utakmice”, kazao je Prosinečki.

Marijan Ćavar koji je ove zime iz Zrinjskog prešao u Eintracht iz Frankfurta našao se prvi put na spisku “A” reprezentativaca.

“Nova godina nije mogla bolje početi za mene. Dobio sam poziv u reprezentaciju i potpisao ugovor sa Eintrachtom. Nastavit ću i dalje da radim i nadam se da će biti još bolje. Na svakom treningu se maksimalno trudim i pokušat ću na taj način da se nametnem selektoru. Pred nama su dvije dobre utakmice i vjerujem se da ćemo se predstaviti u najboljem svjetlu”, rekao je Ćavar.

Priliku da debituje za “A” selekciju imat će i iskusni napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović koji je na pitanje novinara o pozivu u 32. godini rekao:

“Godine nisu bitne. Možeš igrati ili ne možeš. Čast i privilegija mi je što sam pozvan u reprezentaciju i nadam se da ću ovaj poziv opravdati. Moramo u ovim utakmicama pružiti 100% svojih mogućnosti i pokazati da i u Premijer ligi BiH ima igrača na koje se može računati za “A” tim”, poručio je Ahmetović.

 

NV / NAP

Na vrh