Počelo odbrojavanje do Nove godine: Sarajevo spremno dočekuje brojne turiste i goste

24. Dec 2017. | 21:05 | NV
ljudi1

Sedam dana je ostalo do proslave Nove godine, a smještajni kapaciteti u Sarajevu skoro su popunjeni do posljednjeg mjesta. Očekivanja su da će ova godina nadmašiti prošlogodišnje rezultate, kada je javnom dočeku Nove godine i koncertu Dine Merlina prisustvovalo više od 60.000 ljudi.

Za razliku od prošle godine, novogodišnje slavlje trajat će tri dana počevši 30. decembra kada će biti upriličen koncert diplomaca Muzičke akademije u Sarajevu okupljenih u filharmonijski sastav ispred sarajevske Katedrale uz piće dobrodošlice i ples.

Centralna manifestacija je 31. decembra na Marijin Dvoru, a u novu 2018. godinu Sarajlije i brojne goste uvest će regionalna zvijezda Zdravko Čolić svojim hitovima.

Prvog dana 2018. godine nastavlja se dobra atmosfera koncertom Crvene jabuke ispred Vječne vatre. Frontmen grupe Dražen Žerić Žera pozvao je sve na kocert stihovima: “Čekamo vas na starom mjestu, tamo gdje ljubav počinje!”

Turistička zajednica KS u punom kapacitetu se stavila na raspolaganje Gradskoj upravi i Kantonu Sarajevo sa svom infrastukturom. Tako u cilju što bolje promocije Sarajeva, Turistička zajednica KS omogućila je i besplatan boravak medijima iz regije u Sarajevu za vrijeme novogodišnjih praznika te besplatan video link za živa javljanja s ulica našeg grada. Tako će se Visit Sarajevo Press Centri nalaziti kod Katedrale, Vječne vatre i na Trgu BiH gdje će se i odvijati trodnevni program.

Prema dostupnim informacijama najveći broj gostiju očekuje se iz zemalja regije koji već tradicionalno slave u Sarajevu novogodišnje praznike. Pozitivna slika koja je prošle godine odaslana u svijet, mnogima je povod da novogodišnje praznike provedu u gradu gdje je provod zagarantovan. Inače, TZ KS je u nekoliko gradova regije predstavila program i ponudu Sarajeva. Ove godine ipak se očekuje 100.000 gostiju.

Što se tiče sigurnosnog aspekta, MUP KS će iskoristiti sve svoje kapacitete kako bi ova tri dana u Sarajevu prošla bez bilo kakvih incidenata.

 

NV / NAP

Na vrh