Počeo drugi Kongres sportskih novinara jugoistočne Evrope

U sportskom centru Belvedere u bugarskom gradu Bansko počeo je drugi Kongres sportskih novinara jugoistočne Evrope (SEESJA) na kojem sudjeluje 10 članica ove organizacije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Mađarske, Moldavije, Rumunije, Bugarske, Crne Gore, Grčke i Makedonije

3. Jun 2015. | 13:03 | S.K
41783

Prvog radnog dana Kongresa, kojim predsjedava Nikola Lipovac, razgovaralo se o dosadašnjim rezultatima ove asocijacije sportskih novinara i budućim kratkoročnim aktivnostima.

Predsjednik AIPS-a Evrope Yannis Darras (Janis Daras) čestitajući na uspješnim akcijama i programima istakao je da je SEESJA među uspješnijim evropskim regionalnim organizacijama sa velikim brojem članova.

On je naglasio da će od AIPS-a Evrope uslijediti puno veća podrška programima SEESJA u narednom periodu, posebno na pomoći edukaciji mladih novinara i zajedničkim akcijama praćenja sportskih događaja.

Tokom održavanja Kongresa kao gosti učestvuju i poznati bivši sportisti, a održava se i tradicionalni sportski susreti ekipa svake učesnice.

Trećeg dan kongresa SEESJA predviđena je konferencija o antidopingu te podjela nagrada najuspjenim u sportskim takmičenjima novinara. 

Oznake: > >

Na vrh