Čikago: Početkom aprila bh. konferencija mladih dijaspore

Na Okton državnom koledžu u Čikagu početkom aprila bit će održana Bosansko- hercegovačka konferencija mladih dijaspore (BiHDYC)

30. Mar 2015. | 13:39 | S.K
38536

Okupljajući mlade širom američkog kontinenta, cilj BiHDYC je izgradnja solidarnosti među mladima kroz učenje bazirano na kulturnim i vjerskim razlikama, toleranciji te izgradnji i očuvanju mira. 

Ovaj skup će, kako je najavljeno, biti prilika za okupljanje mladih iz Bosne i Hercegovine bez obzira na nacionalnu, vjersku ili drugu pripadnost.

“BiHDYC osigurava prostor za razgovor o predrasudama i stereotipima. Fokusirat ćemo se na kritičko razmišljanje o historiji, normama i kako ih mi vidimo, kao i novim idejama. Ovim razgovorima želimo utemeljiti pluralistički i demokratski dijalog o BiH u okvirima naših zajednica, kao i između zajednica”, navode organizatori ove konferencije.

Ističu da se ovogodišnja tema konferencije "Duboki korijeni-čvrsti mostovi" fokusira na zajedničku zemlju iz koje potječu, kao i na izgradnju mostova saradnje.

Ova konferencija, koja se održava svake godine u drugom gradu, uključujući i BiH, bit će organizirana od 3. do 5. aprila. 

(Agencija FENA)

Oznake: > >

Na vrh