Počinje rekonstrukcija stadiona Željezničara: Grbavica dobija novi travnjak

29. Mar 2018. | 21:17 | NV
grbavica

Fudbalski klub Željezničar jučer je potpisao ugovor s grčko-bugarskom kompanijom ”Hellasod/Greentech”, vrijedan više od milion KM, što je ozvaničilo početak projekta rekonstrukcije terena stadiona Grbavica, saopšteno iz FK Željezničar.

Za novi travnjak, koji će zamijeniti onaj postavljen još davne 1976. godine, bit će utrošeno 1,2 miliona KM, a teren će biti izrađen prema uzoru na Ludogorec arenu i engleske stadione.

“Radovi će biti završeni u roku od dva mjeseca, što znači da će teren biti spreman za naše evropske utakmice. Ovakav teren neće imati nijedan stadion u regiji, bit će poput onih u Engleskoj”, rekao je predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar Senad Misimović i dodao da će izgradnju terena pomoći Kanton i Grad Sarajevo, Općina Novo Sarajevo i Nogometni savez BiH.

Stadion Grbavica će  po završetku radova imati najmodernije sisteme drenaže, grijanja, navodnjavanja i vrhunski prirodni travnjak. Da je riječ o travnjaku najviše kvalitete mogli smo se uvjeriti u duelu Bugarska – BiH, koji je na Ludogorets Areni odigran bez ikakvih problema uprkos snijegu koji je padao tih dana u Razgradu.

Planirani početak radova je 21. maj 2018. godine, a maksimalan rok završetka je 60 dana.

Izvođač radova se obavezao i da će biti uloženi maksimalni napori kako bi travnjak bio spreman za utakmice u evropskim takmičenjima.

 

NV

Na vrh