Podrška sajamskim manifestacijama u Unsko-sanskom kantonu

19. Jul 2017. | 09:44 | NV
Eko bis sastanak 3

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić primio je jučer u prostorijama Ministarstva generalnog sekretara Privredne komore Unsko-sanskog kantona Nihada Šušnjara, direktora JP “Nacionalni park Una” Amarilda Mulića i menadžera Krajina Film Festivala Adnana Bajrića, kako bi razgovarali o sajamskim manifestacijama planiranim ove godine u Unsko-sanskom kantonu.

Između ostalog, u Bihaću će se po 15. put održati Međunarodni sajam ekologije “EKOBIS 2017”. Ovogodišnji sajam EKOBIS istaći će vodu kao neprocjenjivo blago, potencirajući važnost zaštite ovog prirodnog resursa za sadašnje i buduće generacije, a nedavnim puštanjem u rad postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bihaću, Unsko-sanski kanton je dokazao da ozbiljno pristupa zaštiti prirode i očuvanju biološke raznolikosti, ne samo u slivu Une već i šire.

“Cijeneći važnost Međunarodnog sajma EKOBIS za prezentiranje potencijala i privrednih mogućnosti koje nudi Bihać i Unsko-sanski kanton, ali i njegov značaj u pogledu promocije ekologije kao bitnog segmenta u svakoj grani privrede, dajem svoju svesrdnu podršku ovoj sajamskoj manifestaciji kao i drugim događajima, kao što su 45. Una regata i Krajiško ljeto 2017., koji će privući velik broj posjetilaca u ovaj kanton i  tako doprinijeti razvoju i promociji Unsko-sanskog kantona kao turistički atraktivnog i privredno interesantnog područja BiH,” kazao je ministar Dedić.

Na sastanku su također prezentirane aktivnosti planirane u sklopu 45. Una regate koja počinje 26.07.2017. nakon čega je razgovarano o aktuelnim projektima u oblasti vodoprivrede, kao i manifestaciji  “Krajiško ljeto 2017 koja okuplja krajiške privrednike iz BiH i dijaspore.

 

NV

Na vrh