Posebna ponuda NPS za kraj mjeseca

13. Apr 2018. | 22:42 | NV
Dramska predstava Sve se nekako preživi, osim smrti na sceni Nardnog pozorista Sarajevo = photo Sulejman Omerbasic

Ne propustite priliku da uživate u vrhunskim pozorišnim ostvarenjima po posebnim pogodnostima koje smo pripremili za završnicu mjeseca aprila, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo..

Po jedinstevnoj cijeni ulaznica od 5 KM uživajte u komičnom baletu “Pepeljuga”, dramskoj predstavi Harisa Pašovića “Otkrivanje žene” ili višestruko nagrađivanoj drami, rađenoj prema tekstu Ljubice Ostojić “Sve se nekako preživi, osim smrti” u režiji Dine Mustafića, nastavljaju dalje iz NPS.

Neka vas opusti komični balet “Pepeljuga” u koreografiji i režiji Vasilij Medvedeva, koji će izvesti solisti i ansambl Baleta NPS, uz pratnju Sarajevske filharmonije, kojom će dirigovati Dario Vučić. Izvedba baleta “Pepeljuga” planirana je za četvrtak, 19. aprila sa početkom u 19:30 sati.

U subotu 21. aprila pogledajte dramsku predstavu Harisa Pašovića “Otkrivanje žene” nastalu u koprodukciji Narodnog pozorišta Sarajevo i East West Centra. Predstava počinje u 19:30 sati.

Ne propustite pogledati višestruko nagrađivanu dramu, rađenu prema tekstu Ljubice Ostojić “Sve se nekako preživi, osim smrti” u režiji Dine Mustafića, saopćavaju dalje iz NPS. Predstava otvara niz političkih, socijalnih i egzistencijalnih problema na univerzalan način. Predstava će biti izvedena u subotu, 28. aprila 2018. sa početkom u 19:30 sati.

Ulaznice za predstave možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo koja radi u dva termina od:  9:00 – 11:30 i 15:30 – 19:30 sati.

 

NV

Na vrh