Poslanici SBB-a glasat će za Zakon o akcizama

28. Nov 2017. | 14:25 | NV
fahrudin radoncic patria1

Savez za bolju budućnost (SBB) BiH održao je konferenciju za medije u povodu Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama.

Kako je rekao predsjednik SBB-a, Fahrudin Radončić “SBB već mjesecima vrlo uporno traži, uslovljava da će se naše ruke u Parlamentu dići za ovaj zakon kada Vijeće ministara predloži zakon koji će garantirati transparentan utrošak sredstava i kada bude garancija da će sva ta sredstva ići za gradnju cesta“.

“Ne znam zašto je gospodin Zvizdić toliko odugovlačio, ali smo sad dobili takav prijedlog koji garantira da će sva sredstva biti utrošena na gradnju”, kazao je Radončić.

On je rekao da će od Parlamenta BiH tražiti da se oformi komisija od članova oba Doma koja će svaka tri mjeseca vršiti provjeru i analizu utroška tih sredstava.

Podsjetimo, SBB je ranije mjesecima odbijao da prihvati povećanje akciza, smatrajući da će se prikupljenja sredstva trošiti za različitu budžetsku potrošnju te kao argument isticao da su do sada stotine miliona maraka utrošene u različite stavke, iako je novac trebao biti utrošen za izgradnju cesta.

 

NV / NAP

Na vrh