Potpisan Memorandum o saradnji ELSA BiH i Općine Stari Grad

Predstavnici Evropskog udruženja studenata prava u BiH (ELSA BiH) i Općine Stari Grad potpisali su danas Memorandum o saradnji povodom održavanja treće "Ljetne pravne škole" u Sarajevu

8. Jul 2016. | 11:28 | Dž.A.
Project-Management-for-Small-Businesses

Memorandum su potpisali načelnik Općine Ibrahim Hadžibajrić i predsjednica ELSA za BiH Emina Hota.

Općina Stari Grad navedeni projekt podržava već treću godinu.

Emina Hota je, između ostalog, navela  da će škola biti održana od 24 do 1. jula s oko 60 učesnika iz 22 zemlje svijeta. Ocijenila je da ova ljetna škola doprinosi akademskom turizmu.

Profesorica Pravnog fakulteta u Sarajevu Meliha Povlakić rekla je da joj je zadovoljstvo što studenti organizuju “Ljetnu školu” koja je pokazala visoki nivo kvaliteta i organizacije.

“Ljetna pravna škola” u Sarajevu je najveći projekt Evropskog udruženja studenata prava u BiH (ELSA BiH).

ELSA (The European Law Students’ Association) je internacionalna, nezavisna, neprofitna i nepolitička organizacija studenata prava  i mladih pravnika.

Ta škola  je sedmodnevna internacionalna škola koja okuplja učesnike i predavače iz Evrope i BiH na predviđenu temu, a ovogodišnja je “Sloboda religije u Evropi”. Prošle godine škola je okupila 40 učesnika iz 17 zemalja svijeta.

Ove godine, kao i prethodnih, Organizacioni odbor  ove škole za učesnike priprema kvalitetan akademski program, u okviru kojeg će imati priliku slušati predavanja pravnih stručnjaka, kao što su Silvio Ferrari, Faris Vehabović, Antonietta Elia, Kishan Manocha, Tore Lindholm, Emir Kovačević, Fikret Karčić i Ehlimana Memišević.

 

(FENA)

Na vrh