Potpisan Memorandum za promoviranje ekonomske suradnje Kine i BiH

Privrednici iz Narodne Republike Kine, na čelu sa zamjenikom direktora Privredne komore za međunarodnu trgovinu Kine Fan Peikangom, posjetili su Agenciju za unapređenje stranih ulaganja u BiH (FIPA) da bi razgovarali s direktorom Gordanom Milinićem o mogućnostima privredne suradnje dvije države i investiranja u BiH

7. May 2016. | 16:55 | A.H.
potpis-memoranduma-bh-kina

U delegaciji privrednika bili su predstavnici velikih kineskih kompanija poput CGGC International, MCC Group, PowerChina International Group, DECL, ZYNP Group, koji su učestvovali na Sarajevo Business Forumu i već uspostavili kontakte s više bh. firmi s kojima će započeti poslovnu suradnju.

Na sastanku je potpisan Memorandum o suradnji između Privredne komore za međunarodnu trgovinu Kine i FIPA-e s ciljem promoviranja ekonomske suradnje dvije države i potencijala za ulaganje u BiH.

Milinić se zahvalio kineskim privrednicima za posjetu i istakao da očekuje konkretnije rezultate suradnje nakon potpisivanja dokumenta – saopćeno je iz FIPA-e.

Peikang je istakao da će članove Komore (koja broji 55.000 privrednika) informirati o trenutno raspoloživim projektima u BiH, a da će ih za detaljnije informacije i bliže kontakte uputiti na FIPA-u.

Agencije (FENA)

Na vrh