Pravda objavila vijest o hapšenju Marka Đurića više od tri sata prije nego što je uhapšen

27. Mar 2018. | 15:46 | NV
1(436)

Kosovska policija uhapsila je u ponedjeljak nešto iza 17 sati Direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića, što je izazvalo žestoke reakcije političara u regionu, prije svega u Srbiji, koji su hapšenje opisali kao napad na Srbiju i mir u regionu.

Državna televizija RTS vijest o hapšenju Marka Đurića objavila je u 17:35.

Nakon hapšenja pojavili su se brojni komentari na društvenim mrežama u kojima se govori o dogovorenom hapšenju Đurića, kako bi se Srbija još jednom prikazala kao žrtva zapadne zavjere protiv Srbije i Rusije.

Takvim komentarima u prilog ide i vijest objavljena na portalu Pravda.rs. U vijesti o hapšenju Marka Đurića u Pravdi, stoji vrijeme objave 12:06, odnosno više od tri sata prije nego što će biti uhapšen.

Pravda je medij koji se smatra glasilom ruske politike u Srbiji i na Balkanu, a na portalu se nalaze posebne rubrike poput Sirija ili Donbas (okupirana oblast na istoku Ukrajine od strane ruskih separatista) u kojima se mogu pročitati vijesti o „pravednosti“ ruske politike u ovim područjima.

Marko Đurić je održao danas konferenciju za medije na kojoj je dodatno potaknuo sumnje u dogovor o hapšenju kada je rekao da je pušten na poziv iz Beograda.

“Izveli su me iz tog transportera, stavili su me u podrum i hoću da vam kažem da nije bilo jednog poziva iz Beograda, potpuno je jasno da bi se nasilje i teror prema Srbima u Mitrovici nastavilo. Ponosam sam zaista na naše Srbe, hrabre muškarce koji nisu poklekli i neće pokleknuti. Srbi sa Kosova i Metohije će se nastaviti boriti za ono što je njihovo istorijsko pravo”, kazao je Đurić.

Da li su u Pravdi bili obaviješteni da će Đurić biti uhapšen pa su u vijest stavili vrijeme pisanja vijesti ili se radi samo o tehničkoj greški, to je pitanje za njih, ali je činjenica da su u hapšenju Đurića korist imale samo Srbija i Rusija, koje će se još jednom nastojati prikazati kao garanti mira i stabilnosti u regionu, piše NAP.

 

NV / NAP

Na vrh