Predsjedavajući Zvizdić sa delegacijom Evropske narodne stranke

27. Feb 2017. | 22:23 | NV
Zvizdic-EPP 27-02-17 003

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas u Sarajevu delegaciju Evropske narodne stranke predvođenu potpredsjednikom i zastupnikom u Evropskom parlamentu Paulom Rangelom.

Razgovarali su o ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH, kao i o ulozi mladih, važnosti regionalne saradnje i o evropskom i NATO  putu Bosne i Hercegovine. Na sastanku je naglašeno da Evropska narodna stranka daje podršku Bosnu i Hercegovinu na njenom evropskom putu.

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao delegaciju sa činjenicom  da je protekla godina bila jedna od najuspješnijih na evropskom putu Bosne i Hercegovine. Naglašeno je da je rad na postizanju konstruktivne i prijateljske saradnje u regiji jedan od prioriteta Vijeća ministara BiH u narednom periodu.

Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio na podršci koju Evropska narodna stranka daje Bosni i Hercegovini. Upoznao je prisutne i sa budućim planovima u vezi sa nastupom BiH na samitu u Trstu u julu ove godine.

Sastanku su prisustvovali Doris Pack (Njemačka), Miro Kovač (Hrvatska), Jens Ahl (Švedska), Nikola Erić (Srbija) Constantin Codreanu (Rumunija), Jelena Drenjanin (Švedska), Oliver Morwinsky (Njemačka), Jan Pieter (Nizozemska), Monika Reiner (Austrija), Attila Tilku (Mađarska) Patrick Voller (Austrija), Hege Van Dijke (Nizozemska), Julia Lisens-Zalutskaja (Estonija) i Ajla Hotić (Bosna i Hercegovina).

 

NV

Na vrh