Predsjednica Republike Hrvatske otvara World Halal Day Croatia 2016

20. Oct 2016. | 17:26 | NV
14732260_1858204037734729_3330725813072123708_n

U Opatiji će se od 2. – 4. novembra 2016. održati najveći ovogodišnji kongres o halal tržištu koji će okupiti sudionike iz cijelog svijeta.

Centar za certificiranje halal kvalitete i Islamska zajednica u Hrvatskoj organizatori su najvažnijeg ovogodišnjeg kongresa o halal tržištu u svijetu. World Halal Day jedinstven je događaj o trendovima i potencijalima halal tržišta u različitim privrednim granama uključujući halal turizam, islamsko bankarstvo i finansije, halal kozmetiku i farmaciju.

Svečanom otvaranju kongresa 2. novembra prisustvovaće predsjednica Republike Hrvatske, gospođa Kolinda Grabar-Kitarović čije će obraćanje uvesti sudionike kongresa u temu privrednih prilika halal tržišta u Republici Hrvatskoj.

Prvi dan kongresa bit će posvećen temi halal tržišta, a iduća dva govorit će se o halal turizmu i islamskom bankarstvu i finansijama. Dnevno će se prožimati tri tematska panela s obraćanjima najistaknutijih sudionika pripadajućih grana halal tržišta i islamske ekonomije u svijetu.

Sudionici kongresa će imati mogućnost upoznati se s prilikama poslovanja na tržištima Ujedinjenih Arapskih Emirata i Turske i to od samog državnog ministra Ujedinjenih Arapskih Emirata, Nj. Ekselencije dr. Rashid Ahmad bin Fahad, te ministra ekonomije Republike Turske g. Nihata Zeybekcija.

Predsjednik Obrtničke komore Irana g. Ali Fazeli  i direktor Kiš free zone g. Ali Asghar Mounesan će sudionike upoznati s mogućnostima saradnje i poslovanja s Iranom.

U vrijeme kada mnoga tržišta dosežu točku zasićenja kreira se jedno od najbrže rastućih tržišta u svijetu i nudi se prilika za rast kompanija širom svijeta. Tržište halal proizvoda i usluga će uskoro doseći ukupnu vrijednost od 2 triliona američkih dolara na godišnjem nivou. Svaki mjesec tržište obogaćuju novi privrednici koji prilagođavaju svoje proizvode i usluge zahtjevima ovog tržišta.

World Halal Day Croatia je odlična prilika da 2.  – 4. novembra u Opatiji upoznate trendove halal tržišta iz prakse 40 stručnjaka koji će svoja iskustva prenositi u panelima o temama halal tržišta, halal turizma i islamskog bankarstva i finansija, umrežite se s više od 1000 sudionika halal tržišta i ekonomije koji će sudjelovati na kongresu, planirajte kako strateški odgovoriti izazovima halal tržišta u 20 zemalja svijeta koje sudjeluju na kongresu, razmijenite iskustva i ostvarite suradnju s 20 sajamskih izlagača halal proizvoda i usluga, humanitarno pomozite djecu s posebnim potrebama kroz korporativno društveno odgovornu komponentu kongresa, te u konačnici ugodno boravite u hrvatskom dragulju na Jadranu!

Centar za certificiranje halal kvalitete Vas poziva da sudjelovanjem u kongresu World Halal Day počnete ili ojačate svoje potencijale na halal tržitu koje je najbrže rastuće tržište u svijetu.

Budite s nama 2. – 4. novembra u Opatiji, centru svijeta halala u 2016. godini.

Vaš zahtjev za sudjelovanje možete poslati preko internet stranice kongresa worldhalalday.com.

 

NV / World Halal Day Croatia 2016.

Na vrh