Predsjednik evropske narodne partije (EPP) Joseph Daul u posjeti kod reisu-l-uleme

4. Oct 2017. | 21:59 | NV
Reis_predsjednik_EPP_04-10-2017

Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović u posjetu primio predsjednika Evropske narodne partije (EPP) i poslanika u Evropskom parlamentu Josepha Daula sa delegacijom. U delegaciji koja se nalazi u dvodnevnoj posjeti BiH bili su još i gospođa Brenda Furniere, šefica Kabineta predsjednika i gospodin Patrick Voller, sekretar Vanjskih poslova u EPP-u.

Na sastanku se razgovaralo o trenutnoj situaciji u BiH i izazovima sa kojima se bosanskohercegovačko društvo susreće na putu evropskih integracija.

Sugovornici su se složili da je najveći problem bh društva korupcija i odlazak mladih, te segregacija i diskriminacija u sferi obrazovanja.

Također se razgovaralo i o iskustvu koje Islamska zajednica u BiH ima u upravljanju vjerskim pitanjima muslimana u sekularnoj državi i tome kako ono može biti korisno u današnjoj Evropi.

Reisu-l-ulema je ovim povodom rekao kako je njegovo mišljenje da se čitavo društvu i politike u njemu trebaju fokusirati na evropske integracije, a ne dezintegraciju BiH, te da Evropa treba podržavati samo one politike koje se temelje na evropskim vrijednostima, prenosi Mina.

 

NV

Na vrh