Predsjednik HKD Napredak Franjo Topić kod reisa Kavazovića

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio je danas predsjednika Hrvatskog kulturnog društva Napredak prof. dr. Franju Topića

6. Mar 2015. | 16:29 | D.R
37387


Topić je u izjavi za MINA-u kazao da uvijek ima potrebe da se sretne i razgovara s reisom Kavazovićem.

"Ja osobno poštujem reisu-l-ulemu kao odmjerenog i umjerenog čovjeka, sklonog dijalogu što je za Bosnu i Hercegovinu vrlo važno, naročito u ova vremena kada smo svjedoci teških situacija u Siriji,Iraku, Libiji i drugim. Zato je vrlo važno ovdje promovirati dijalog, povjerenje, dobrotu, a ne radikalizam bilo koje vrste", – kazao je Topić.

Dodao je da je Kavazović i svojim posljednjim javnim izjavama djelovao smirujuće što je vrlo važno jer u svakom čovjeku postoji mogućnost razvitka i dobra i zla, "zato je važno da svi na svoj, primjeren način, razvijamo ono što je dobro, važno je i za društvo i za obrazovanje, škole, medije, pogotovo za vjerske službenike".

"Također sam reisu-l-ulemi zahvalio za podršku koju je dao za Papin dolazak. Papin dolazak i jeste u funkciji ekumenizma, dijaloga i pomirenja. Ja osobno mislim da BiH ima misiju za dijalog i ekumenizam, s obzirom da ovdje žive pravoslavni, katolici i muslimani", – naglasio je Topić.

Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak prof. dr. Franjo Topić je danas Reisu-l-ulemi uručio i prigodna Napretkova izdanja, javlja MINA.

(Agencija FENA)

Na vrh