Predsjedništvo osuđuje napad na policiju u Zvorniku

Predsjedništvo BiH najoštrije osuđuje sinošnji teroristički napad na stanicu javne bezbjednosti u Zvorniku

28. Apr 2015. | 15:21 | S.K
39968

Izražava duboko saučešće porodici Dragana Đurića koji je ubijen pri obavljanju svoje dužnosti i izražava nadu za brz oporavak Željka Gajića i Steve Milovanovića koji su ranjeni prilikom ovog napada.

Poziva nadležne policijske i pravosudne organe na svim nivoima da u međusobnoj saradnji i koordinaciji hitno sprovedu detaljnju istragu sa ciljem potpunog rasvjetljavanja i utvrđivanja svih okolnosti počinjenog krivičnog djela, uključujući motive napada kao i eventualnu povezanost drugih osoba ili saučesnika u izvršenju ovog krivičnog djela.

Predsjedništvo BiH je stava da ovakvi napadi predstavljaju prijetnju po sigurnost, ustavni poredak i međunarodni položaj Bosne i Hercegovine i njenih građana.

Zahtjeva od pravosudnih, policijskih i obavještajno-sigurnosnih agencija da preduzmu sve neophodne aktivnosti i mjere u pravcu procesuiranja i najoštrijeg sankcionisanja svih osoba koje zagovaraju ili pripremaju ovakva krivična djela, kao i svih osoba koje su na bilo koji način povezani s takvim krivičnim djelima.

Predsjedništvo BiH poziva građane Bosne i Hercegovine na mir i suzdržanost od bilo kakvih aktivnosti koje bi mogle dovesti do međuetničkih ili međureligijskih provokacija, incidenata i podizanja tenzija.

Na vrh