Predsjedništvo SDA: Uvedena povjereništva u stranačke organizacije, smijenjen Mirsad Kukić

15. Feb 2018. | 11:52 | NV
sda preds(3)

Nakon sedam sati zasjedanja Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) okončalo je višesatnu sjednicu, a potvrđena je odluka Izvršnog odbora SDA Kantona Sarajevo da se pokrene procedura smjene premijera Elmedina Konakovića koji je napustio ovu stranku.

Također je odlučeno da se u Kantonalnom odboru SDA Tuzla uvede povjereništvo, kao i u stranačke organizacije u Goraždu i Konjicu. Sa čela KO SDA Tuzla smijenjen je Mirsad Kukić, a imenovan Amir Fazlić državni zastupnik u Parlamentu BiH.

Izetbegović je tokom svog obraćanja medijima kazao da je premijer KS Elmedin Konaković olako napustio SDA kao i da je to pripremao mjesecima, te ga poziva da podnese ostavku s obzirom da je Konaković sam rekao da nije za “stranačka postavljenja”. Dodao je da je Konaković uporno tražio greške kadrovima SDA.

Predsjednik SDA je kazao i da će pročistiti stranku, a na pitanje kako vidi situaciju u SDA kazao je:

“U stranci uvijek ima problema. Mi ćemo napraviti neke rekonstrukcije, prečistit ćemo stranku pred ovu izbornu utrku”, izjavio je Izetbegović.

Asim Sarajlić, predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo kazao je da je ovaj organ stranke u stalnom zasjedanju ali da je donesena odluka o pokretanju smjene Konakovića sa premijerske funkcije koji je “udario šamar SDA svojim potezima.”

 

NV / NAP

Na vrh