Predstavljamo vam šest filmova koji bi mogli napraviti "boom" u februaru

Januar nam je donio nekoliko iznenađujuće dobrih filmskih naslova, poput Ride Along koji je imao najveću zaradu u kinima, zatim Lone Survivora sa 23.2 miliona dolara profita i The Nut Joba koji je imao solidnu zaradu uprkos lošim kritikama

2. Feb 2014. | 13:00 | Dino Zoletić
18288

U februaru očekujemo šest filmova koji će impresionirati i kritičare, ali i publiku u kinima. Prvi na listi je The Lego Movie koji u kina izlazi sedmog ovog mjeseca. Animirani film koji je već sada ocijenjen kao siguran uspjeh, radili su Phil Lord i Chris Miller, kreatori hitova 21 Jump Street i Cloudy With a Chance of Meatballs.

18288a

Isti dan izlazi i dugo očekivani The Monuments Men sa Clooneyem, Damonom, Blanchett i Murrayom između ostalih. Radnja se odvija u Drugom svjetskom ratu, a glavni akteri moraju spasiti skupocjene umjetnine od nacista i vratiti ih njihovim vlasnicima.

18288b

14. februara izlazi remake Robocopa, a režiser je Jose Padilha čiju sposobnost su mnogi dovodili u pitanje. Mnogi filmski kritičari, kao i fanovi Robocopa su skeptični, ali se film svakako željno isčekuje.

18288c

Kevin Costner će se ponovo pojaviti u na filmskim platnima sa uratkom 3 Days to Kill. Njemu je pripala uloga veterana američke Tajne službe koji mora obaviti još jedan posljednji zadatak prije nego se posveti porodici od koje se udaljio upravo zbog prirode posla kojim se bavi. Scenario je napisao Luc Besson.

18288d

U istoj sedmici izlazi i historijski spektakl Pompeii. Svima je priča o erupciji Vezuva i posljedičnom uništenju Pompeja manje-više poznata, tako da nećemo ići u detalje. Režiserska palica prepuštena je Anersonu (Resident Evil), a glavnu ulogu dobio je Kit Harington, zvijezda serije Game of Thrones.

18288e

I konačno, krajem mjeseca bi trebao izaći i novi film Liama Neesona. Akcijska zvijezda u filmu Non-Stop glumi čovjeka obučenog za specijalne operacije kao i onog u njegovom mega-popularnom Takenu. U ovom filmu Neeson je zadužen za zaustavljanje ubice u avionu, koji je samo manji dio veće zavjere u čijem središtu je upravo naš miljenik Neeson.

Luc Besson je ovdje zadužen za režiju, a Neesonu će to biti čak treći film u ovom mjesecu.

Oznake: >

Na vrh