Predstavnici Grada Beča u Sarajevu održali Bečko večer

Compress Sarajevo - Kontakt biro Grada Beča organizirao je večeras deveto Bečko večer za partnere iz javnog sektora u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine

11. Jun 2015. | 21:28 | S.M
42246


Događaju su prisustvovali brojni predstavnici lokalnih vlasti, nevladinih organizacija, te medija.

Tradicija je da sarajevske goste pozdravi politički predstavnik Grada Beča, a večeras je to učinila zastupnica u bečkom Pokrajinskom parlamentu i Gradskom vijeću Anica Matzka-Dojder koja je iz Beča došla nakon uspješno organizovane Evrovizije, takmičenja što je obilježilo mjesec maj u dunavskoj metropoli i tačno četiri mjeseca prije održavanja pokrajinskih izbora i izbora za gradsko vijeće.

"Prošle godine sam posjetila BiH tokom velikih poplava te sam obećala pomoć za poplavljena područja, a večeras sam ovdje da jačam odnose između Beča i Sarajeva", objasnila je.

Naime, proteklu godinu Compress Sarajevo je posvetio pomaganju stradalima od poplava, a u tu svrhu je 10.000 eura donirano Crvenom krstu Kantona Sarajevo.

"Obećali smo da ćemo se baviti jačanjem gradova budućnosti i već večeras želim početi jačati te veze, jer trebamo učiti jedni od drugih", poručila je.

Također je naglasila da je u februaru ove godine Grad Beč donirao četiri univerzalna vatrogasna vozila Vatrogasnom savezu Kantona Sarajevo.

"Saznala sam da su vatrogasci zadovoljni vozilima i jako sam sretna zbog toga", poručila je Matzka-Dojder.

Rukovodilac Magistratskog odjela Grada Beča Leopold Bubak večeras je održao i prezentaciju o izazovima rješavanja problema saobraćaja u mirovanju u gradovima i najboljim rješenjima za parkiranje na primjeru Beča.

(Agencija FENA)

Na vrh