Predstavnici UEFA-e posjetili stadion Grbavica: Za dvije godine izgradnja južne i zapadne tribine

14. Mar 2018. | 22:30 | NV
1(391)

Predstavnici UEFA-e danas su posjetili Stadion Grbavica i napravili kontrolu trenutnog stanja na stadionu koji je prošao kroz veliku rekonstrukciju u posljednje dvije godine.

Posjeta UEFA-e je organizovana u sklopu projekta NFSBiH o poboljšanju infrastrukture na stadionima u BiH i nastavak onoga što je prilikom posjete BiH govorio predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin.

Današnjem obilasku Stadiona Grbavica su, osim predstavnika UEFA Nebojše Ivkovića i NFSBiH Nihada Hodžića, prisustovali predstavnici lokalne zajednice, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, kantonalni ministar kulture i sporta Mirvad Kurić, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo te savjetnik gradonačelnika Nedžad Fazlija, odnosno predstavnici svih nivoa vlasti koji su i do sada bili velika podrška FK Željezničar.

Svi prisutni su izrazili spremnost da daju podršku klubu i u narednim infrastrukturnim projektima.

FK Željezničar je u saradnji sa kompanijom Aksa, ovom prilikom prezentovao idejne i izvedbene projekte na izgradnji cijelog stadiona.

U tekućoj 2018.godini predviđena je zamjena glavnog travnjaka, ugradnja novog sistema kontrole ulaza, radovi na fasadi na sjevernoj tribini te izgradnja krova iznad istočne tribine. Nakon toga u naredne dvije godine planirana je izgradnja južne i zapadne tribine.

 

NV / NAP

Na vrh