Premijer Elmedin Konaković podnio ostavke na sve funkcije unutar SDA

30. Jan 2018. | 16:43 | NV
konakovic(26)

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković napušta Stranku demokratske akcije (SDA), nezvanično saznaje agencija Patria.

Prije izvjesnog vremena sam lider SDA Bakir Izetbegović pozvao je Konakovića i kritikovao ga zbog njegovih istupa, za koje je ocijenjeno da narušavaju poziciju SDA, piše Patria.

Konaković je sinoć napustio sjednicu Izvršnog odbora Kantonalnog odbora te stranke. Na pitanje agencije Patria da li napušta stranku, Konaković nije htio ni potvrditi ni demantirati ovu informaciju.

Pretpostavlja se da je ovo samo prvi korak te da će Konaković i istupiti is SDA, mada ima i onih koji smatraju da će ostati član stranke, piše portal vijesti.ba.

“Bitnije mi je da svijetla obraza odem iz ovog mandata i da uradimo sve što je potrebno da se život u KS popravi. Veoma bitno je da istrajemo na ovome što sada radimo. Da je to koncept interesa građana. To što smeta nekim mojim stranačkim kolegama pa pišu pisma, više govori o njihovom književnom kapacitetu, neka se i dalje bave literaturom, a mi ćemo se baviti svojim poslom”, rekao je Konaković nedavno u jednom od svojih istupa u momentu kada je bio u otvorenom sukobu sa SDA Novi Grad Sarajevo.

Premijer KS Elmedin Konaković danas je prisustvovao sastanku kantonalnih premijera sa premijerom Federacije BIH Fadilom Novalićem, te je odgovorao i na pitanja novinara o ostavci koju je podnio na sve funkcije unutar Stranke demokratske akcije (SDA).

Iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBIH na press konferenciji novinarima su pojasnili kako je Konaković danas “vruć premijer” te da neće dozvoliti pitanja o ostavci unutar SDA, odnosno o onome što nije teme današnjeg sastanka, prenose Vijesti.ba.

Konaković je kratko poručio: “Imamo puno ozbiljnog posla, daje se previše prostora informaciji koja je nebitna.”

 

NV

Na vrh