Presuda FIMI Media – HDZ, Sanader i ostali proglašeni krivima

HDZ i bivši čelnik te stranke Ivo Sanader danas su proglašeni krivima za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi media, po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici

11. Mar 2014. | 10:43 | A.D
20006

Nepravomoćnom presudom zagrebačkog Županijskog suda krivima su proglašeni i bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, stranačka blagajnica Branka Pavošević, vlasnica Fimi media Nevenka Jurak te bivši Sanaderov glasnogovornik Ratko Maček, javila je Hina.

Objava presude nakon dvogodišnjeg postupka počela je u 10 sati, a predsjednica vijeća Ivana Čalić uskoro će izreći i kazne te ukratko obrazložiti odluku. Nezadovoljni presudom imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu RH.

Svi osim Sanadera i Mačeka u cijelosti su priznali Uskokove optužbe da su iz državnih institucija i tvrtki izvukli 70-ak milijuna kuna, koji su završili u stranačkom 'crnom fondu' i privatnim džepovima.

HDZ na optužbe odgovara da su nezakonitosti počinjene bez znanja regularnih stranačkih tijela te da bi Sanader i ostali stranci zbog materijalne i reputacijske štete trebali vratiti 50 milijuna kuna.

Sanader kojemu je ovo druga presuda za korupciju i u ovom postupku tvrdi da je nevina žrtva političkog progona.

(Agencije)

Na vrh