Prevljak: Dres reprezentacije s državnim grbom je svetinja

21. Mar 2018. | 16:14 | NV
prevljak(2)

Mladi napadač austrijskog Mattersburga Smail Prevljak sjanim igrama u dresu svog kluba zaslužio je poziv selektora Roberta Prosinečkog za utakmice protiv Bugarske i Senegala.

“Svakom mladom igraču san je da zaigra za A tim. Iskren da budem potajno sam se i ja nadao tom pozivu, posebno zbog činjenice da igram dobro i postižem golove. Neizmjerno sam sretan što sam dobio priliku da budem ovdje i trudiću se da opravdam selektorovo povjerenje”, kaže Prevljak.

Mladi Konjičanin prezadovoljan je kako je prihvaćen od kolega u reprezentaciji.

“Ima nekoliko mladih igrača sa kojima sam zajedno igrao u mladoj reprezentaciji pa mi je lakše, a i ostali momci su me dobro primili tako da sam zadovoljan.”

Prevljak je govorio i sa kojim igračem bi volio da te porede kad je riječ o načinu igre.

“Svi smo mi različiti pa tako i načini na koje igramo. Čini mi se da imam neki svoj stil igre, mada neki kažu da podsjećam malo na Džeku. To mi naravno imponuje, ali ipak bih želio i trudim se da izgradim svoj način igre po kojem bi me ljudi pamtili.”

Prevljak je istakao kako je njegova porodica bila presretna kada je saznala da je dobio poziv u državnu reprezentaciju.

“Bili su sretni i ponosni zbog toga. Ne znam da li su se oni više radovali ili ja, što su moji roditelji doživjeli da dobijem poziv za A selekciju. Zbog sebe, naravno i njih, a posebno selektora Prosinečkog trudiću se maksimalno da opravdam ukazano povjerenje.”

Prevljak je dodao kako će, ukoliko dobije priliku da igra pružiti svoj maksimum.

“Dres sa državnim grbom je svetinja i ako dobijem priliku da zaigram u nekoj od ovih utakmica, pružiću svoj maksimum, a naravno nadam se pobjedi”, zaključio je novi napadač reprezentacije BiH.

 

NV / NAP

Na vrh