Prijem za korisnike projekta „Sistem socijalnog stanovanja“ u Tuzli: Zbrinut i Zijo Ribić

21. Nov 2016. | 17:42 | NV
IMG_3690

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović danas je, u zgradi Gradske uprave, upriličio prijem za korisnike koji su ostvarili prava po Javnom pozivu za podnošenje zahtjeva za dodjelu u zakup socijalnih stambenih jedinica na području Grada Tuzla u okviru projekta „Sistem socijalnog stanovanja“.

„Izgradili smo zgradu sa stanovima za socijalno ugrožene kategorije stanovništva. U toj zgradi su, ranije, privremeno bile smještene i porodice čije kuće su stradale u prirodnoj nesreći 2014. godine. Kada su riješeni njihovi stambeni problemi, izgradnjom nove kuće ili popravkom stare, dobili smo priliku da, po ranije utvrđenoj proceduri, osobama u stanju socijalne potrebe dodijelimo ove stanove, Ziji Ribiću, Ibrahimović Alenu, Paripović Fahiri i Čivić Sabini. Radi se osobama kojima je zaista bila potrebna ovakva vrsta pomoći. Kako je navedeno u ugovoru, nakon dvije godine će se izvršiti revizija, ukoliko se ustanovi da neko od korisnika više ne pripada kategoriji socijalno ugroženih, prestat će pravo korištenja stana, a u suprotnom će ugovori biti produžavani sve dok za to postoji potreba. To su naše propozicije. Mi ćemo nastaviti sa socijalnim mjerama, ne samo prema ovim porodicama, nastaviti ćemo i sa izgradnjom još socijalnih stanova na području Tuzle. Aplicirali smo za jedan projekat, čime ćemo obezbjediti sredstva za izgradnju novih stambenih jedinica za socijalno stanovanje. Ubrzo ćemo postati lideri po broju obezbjeđenih sredstava za izgradnju stanova za socijalno stanovanje u BiH“, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Životna priča Zije Ribića već od ranije je poznata javnosti, a ovom prilikom zahvalio se gradonačelniku Tuzle i gradskoj administraciji na ispunjenom obećanju i podršci.

„Dosta njih ranije je obećavalo, od političara, organizacija i udruženja, da će ispuniti obećanje o mom stambenom zbrinjavanju. U januaru kada je bila dženaza za moje četiri sestre, gradonačelnik Tuzle javno je rekao da će se pobrinuti za moje stambeno zbrinjavanje. Nisam mislio da će to biti ispunjeno, jer sam izgubio nadu u te riječi, međutim poslije par mjeseci to je i ispunio. Dalo mi je nadu da vjerujem i iznenadilo me prije svega, jer to je ispunjeno obećanje. Za mene ovo znači jedan napredak, mogućnost da se oženim i osnujem porodicu. Jedan od planova je ispunjen, a to je riješeno stambeno pitanje, ostalo dolazi s vremenom“, izjavio je Zijo Ribić.

 

NV / Grad Tuzla

Na vrh