Prodaja Volkswagen automobila u Americi pala 25%

Prodaja Volkswagenovih automobila u SAD pala je za 25 % u novembru, nakon što je suspendovana i prodaja dizel vozila uključenih u skandal s lažiranjem podataka

1. Dec 2015. | 20:43 | S.M
50815


VW je zamrznuo prodaju dizel modela automobila u SAD 4. novembra, poslije novih optužbi o korištenju softvera koji lažira pokazatelje o emisiji gasova na testovima, prenosi agencija AFP.

Suspenzija je pogodila oko 20 posto Volkswagenove uobičajene prodaje dizel vozila, ali je izgleda imala uticaj i na prodaju nedizelaša, navodi francuska agencija.

Ukupna prodaja VW-a u SAD pala je u novembru za gotovo 8.000 vozila u odnosu na godinu ranije, na 23.882 jedinica.

Proizvođač automobila je u novembru prošle godine prodao 5.462 TDI dizel vozila, rekla je portparolka njemačke kompanije za AFP.

"Volkswagen je imao sreću što se održao u mjesecima neposredno poslije objelodanjivanja problema s emisijom gasova, ali ga je sreća napustila kod prodaje u novembru", izjavila je viši analitičar firme Autotrader.

Prema njjenim rečima, "Volkswagenu će trebati dugo vremena da se izvuče iz te situacije, a prvi korak treba da bude jasan i sveobuhvatan plan za popravljanje problema, što se, kako se čini, uskoro neće desiti".

Volkswagenova prodaja u SAD je od početka godine do sada pala za četiri posto, na 318.484 vozila, naveo je AFP.

Oznake: >

Na vrh