Prodaja Vučka na Jahorini odgođena: Firma B&B Vučko uložila prigovor

26. Mar 2018. | 09:43 | NV
vucko

Prodaja jednog od najpoznatijeg hotela na Jahorini Vučko, koja je trebalo da bude održana u petak, odgođena je za 11. maj zbog prigovora u vezi sa procjenom vrijednosti koji je uložila firma B&B Vučko u čijem su vlasništvu objekat i zemljište stavljeno na doboš, izvijestio je Glas Srpske.

Hotel Vučko završio je na dobošu u sklopu izvršnog postupka pokrenutog poslije spora koji je nekadašnja Hypo Alpe Adria banka dobila protiv firme B&B Vučko. Potraživanja banke od firme B&B Vučko iznose 11,27 mil KM i odnose se na nevraćeni kredit.

“Prodaja je odgođena, jer vještak treba da dostavi dopunu svog nalaza. Zakazana je nova licitacija i ona će biti održana 11. maja”, kazali su u Osnovnom sudu u Sokocu, koji je i zakazao licitaciju. U advokatskoj kancelariji Baroš, koja zastupa firmu B&B Vučko, naveli su da su imali prigovor na način procjene tržišne vrijednosti objekta hotela i zemljišta na kojem se nalazi.

“Imali smo prigovor na način kako je vještak to uradio. Međutim, on se nije mogao na vrijeme izjasniti o našim prigovorima i to je bio razlog zašto je odgođena licitacija. Nova prodaja je zakazana za maj”, kazao je advokat Predrag Baroš.

U javnom oglasu navedeno je da je na prodaju ponuđen hotel površine 1.300 metara kvadratnih i zemljište na kojem se nalazi objekat. Prodajom je obuhvaćeno 26 apartmana, 35 garaža, vinoteka i kiosci. Imovina je procijenjena na 5,14 mil KM i na prvoj licitaciji ne može biti prodata za manje od polovine procijenjene vrijednosti, odnosno 2,57 mil KM, stoji u prvobitnom javnom pozivu.

U sklopu hotela Vučko postoji nekoliko lamela, a prethodnih godina izgrađeno je više apartmana koji su prodati i više nisu u vlasništvu firme B&B Vučko. Privatni apartmani nisu obuhvaćeni prodajom u izvršnom postupku.

Hotel Vučko izgrađen je za potrebe Zimskih olimpijskih igara čiji je domaćin 1984. godine bilo Sarajevo, a ime je dobio po zvaničnoj maskoti igara i bio je namijenjen za smještaj najuglednijih gostiju.

 

NV / indikator.ba

Oznake: >

Na vrh