Magazin>>

Prodaje se automobil u kojem je ubijen Tupac Shakur

28. Feb 2017. | 09:29 | NV
TupacBMW

Automobil u kojem je ubijen jedan od najuticajnijih repera Tupac Amaru Shakur ponuđen je na prodaju za 1,5 milion dolara, piše Beta.

Aukcionarska kuća “Moments in Time“ iz Kalifornije je na svojoj web stranici oglasila na prodaju automobil marke BMW 750il iz 1996. godine.

Automobil je bio vlasništvo vlasnika “Death row records” Suge Knighta. Shakur je bio sa Knightom u automobilu u Las Vegasu kada je na njih ispaljeno 13 metaka. Reper je preminuo od zadobijenih povreda šest dana kasnije, u 25. godini.

Na web stranici nije objavljeno šta se dogodilo sa vozilom nakon Shakurove smrti. Provjerom identifikacionog broja automobila dolazi se do podatka da je automobil dobro korišten, kao i da je prešao više od 92.000 milja.

Shakura smatraju najvećim i najuticajnijim reperom svih vremena, bio je poznat po politički i društveno angažovanim pjesmama, a više od 20 godina kasnije njegova popularnost ne jenjava.

Bio je reper sa najviše prodatih albuma, a časopis “Roling Stone“ ga je uvrstio među 100 najvećih umjetnika svih vremena.

 

NV / Beta

Na vrh