Profesor Gavrankapetanović: Varaju se ako misle da su me pobijedili, otišao sam da bih se vratio

14. Jan 2018. | 16:03 | NV
igavrankapetanovic_635x300

Jedan od vodećih evropskih ortopeda, profesor dr. Ismet Gavrankapetanović, rekao je da je otišao sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, ali je otišao da bi se vratio.

“Varaju se ako misle da su pobijedili. Otišao sam da se vratim”, rekao je dr. Gavrankapetanović u emisiji Centralni dnevnik na Face TV. On je po izboru gledatelja te televizije proglašen za ličnost 2017. godine, prenosi Patria.

Dr. Gavrankapetanović, ispričao je, sa KCUS-a odlazi zbog mobinga koji nad njegovim kolegama i njim posljednjih mjeseci vrši direktorica KCUS-a dr. Sebija Izetbegović, supruga predsjednika SDA i člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića. Rekao je da su progonjeni svi ljekari koji se nisu slagali sa politikom dr. Izetbegović, za koju dr. Gavrankapetanović kaže da je izrazito štetna za KCUS, i da je načinila nepopravljivu štetu po zdravstveni sistem Bosne i Hercegovine.

“Ljekar mora imati svoj stav. Mi nismo šutjeli, reagirali smo na kolosalne gluposti Uprave, i zbog toga smo proglašeni nepodobnim”, rekao je dr. Gavrankapetanović, izražavajući žaljenje zbog drugih ljekara koji su napustili najveću zdravstvenu ustanovu u BiH, dodajući da će taj kadar biti vrlo teško ili skoro nemoguće nadoknaditi.

“Vrijednost dr. Ede Omerbašića, koji je otišao u Švedsku, je 250 miliona KM. Znate li šta to znači… Sve ukupno, ljekari koji su do sada otišli sa KCUS-a vrijede više od milijardu KM. To će vam reći svaki ekspert”, rekao je Gavrankapetanović, dodajući da će zbog toga najviše trpjeti građani Bosne i Hercegovine.

On je rekao da supruge predsjednika drugih država se bave humanitarnim radom, ali da to nije tako i u slučaju Izetbegović te da je u tom slučaju očigledno zloupotrebljena politička moć.

“Otvoreno nam je rečeno da nas prisluškuju”, rekao je dr. Gavrankapetanović.

Čitavo gostovanje dr. Gavrankapetanovića na FACE TV možete pogledati na ovome linku.

 

NV / NAP

Na vrh