Promocija knjige “Vruć krompir” autorice Adise Tufo u Sarajevu, a onda i u drugim gradovima

4. Jan 2018. | 18:02 | NV
knjiga1

“Vruć krompir“ naziv je prve knjige Adise Tufo koja će svoje predstavljanje doživjeti u Hotelu Hills na Ilidži 24. januara, u 19:00 sati, a nakon toga slijedi promocija u ostalim bosanskohercegovačkim i gradovima u regionu, saopćeno je iz tima autorice.

Na promociji će govoriti recenzenti Mladen Perišić, novinar i poduzetnik iz Crne Gore, Lejla Tutić, bosanskohercegovačka spisateljica i motivacioni govornik, urednice knjige Lejla Tufo i Ilma Softić, a kao posebne goste Artbook biblioteka pozvala je prof. dr. Namika Čolakovića, dekana Fakulteta za menadžment i poslovnu ekonomiju Univerziteta u Travniku i Mirsada Jašarspahića, predsjednika Privredne komore FBiH.

Vješto i iskreno, vrhunskim pripovjedačkim umijećem, autorica piše o izazovima s kojima se suočila u poduzetništvu, piše o strasti prema poslu kojeg radi, ljubavi prema ljudima i lijepoj riječi, ali i o stereotipima i predrasudama sa kojima se svakodnevno suočava.

Ova knjiga, u izdanju Artbook biblioteke, opus je priča koje je autorica dijelila sa javnosti putem web stranice adisatufo.ba i satkana je od mnogobrojnih intervjua koje je dala za bosanskohercegovačke medije na temu poduzetništva i žena u biznisu.

“Razmišljajući o ženama koje mijenjaju svijet mogu bez zadrške reći da su Adisa, ova knjiga, katalizator koji će kad tad dovesti do bolje sutrašnjice o kojoj pošteni, nekorumpirani, radišni, poduzetni i sposobni sanjaju”, kazala je Sanela Dropulić, uspješna hrvatska poduzetnica i recenzetica djela.

 

 

NV

Na vrh