Prosinečki u Zenici predstavio članove stručnog štaba reprezentacije

22. Jan 2018. | 15:02 | NV
prosinecki

U trening kampu u Zenici predstavljen je stručni štab reprezentacije BiH na čelu sa selektorom Robertom Prosinečkim.

Stručni štab čine: Gordan Ciprić, Kenan Hasagić, Dragan Spasić i Elvir Rahimić.

“Jučer smo počeli sa pripremama za Ameriku. Odradili smo jedan trening. Jedan igrač je napustio kamp (Besim Šerbečić) jer ima potpis ugovora za inostrani klub i neće ići s nama. Vidjet ćemo danas ko će ići. Otpast će još jedan igrač jer vodimo 18 igrača i dva golmana. Tamo će nam se pridružiti Medunjanin, Kvržić i Šehić”, kazao je Prosinečki.

Gordan Ciprić je kazao da mu je zadovoljstvo dolazak u reprezentaciju BiH.

“Ambicije su jasne, a to je odlazak na Evropsko prvenstvo. Mislimo da reprezentacija BiH ima dovoljno kvaliteta da to ostvari”, poručio je Ciprić.

Dragan Spasić je istakao da su prvi utisci fenomenalni.

“Znamo koji nam je cilj i nadam se ostvarenju tog cilja”, istakao je drugi saradnik selektora Prosinečkog.

Elvir Rahimić i Kenan Hasagić nakon igračke karijere ponovo su u reprezentaciji, ali i u drugoj ulozi.

“Velika je stvar biti u reprezentaciji. To je veliko za mene i Kenana i korak naprijed. Nadam se da ćemo svi zajedno uz dobar rad napraviti uspjeh i otići na EP”, poručio je Rahimić.

Kenan Hasagić, bivši golman BiH, je rekao da sa ozbiljnim radom i pristupom se nada odlasku na veliko takmičenje.

Novinarima se potom ponovo obratio Prosinečki koji je odgovarao na pitanja novinara.

Koji je cilj utakmica u Americi jer se većina igrača neće se dugo zadržati u reprezentaciji, bilo je pitanje jednog novinara, na što je Prosinečki odgovorio:

“To si ti rekao. Ne znam to, dok ne vidimo te igrače i ne odigramo te dvije utakmice. Utakmice u Americi će dobro doći jer imamo talentiranu U-21 reprezentaciju i igrače iz Premijer lige BiH koji će dobiti šansu da vidimo imaju li šanse da igraju za reprezentaciju. Amerika dolazi sa ekipom iz lige, Meksiko malo jači. To je super provjera za sve nas”, kazao je Prosinečki.

Navodno se reprezentaciji BiH nude igrači iz jakih liga.

“Ne bih o imenima, prvo da ih provjerimo i da vidimo jesu li to istinite informacije. Menadžeri zovu… Ima igrača koji bi htjeli uzeti državljanstvo i igrati za BiH iz jako ozbiljnih liga. Da li je to razlog mog dolaska ili ih prije toga nisu vidjeli, ne znam. Sigurno ćemo ih otići pogledati i popričati s njima kako bi vidjeli jesu li oni igrači za nas”, odgovorio je Prosinečki.

U srijedu je žrijeb Lige nacija, a selektor Prosinečki nema posebne želje u vezi eventualnih protivnika.

“Sve reprezentacije su veoma atraktivne i vrlo jake. Biće vrlo zanimljivo takmičenje. Kroz Ligu nacije možemo doći do EP, tako da će svaku utakmicu igrati oni najbolji.”

Prosinečki je istakao i kako će se reprezentacija i u narednom periodu pripremati u Zenici.

“Pripreme će biti ovdje. Koliko god neko pitao da je monotonija, mi smo se došli pripremati. Pripreme su u našem kampu. Imamo sve uvjete što nam treba. Imamo mir koji je bitan, imamo uslove za rad. Svaki sedam dana profesionalac može izdržati bez ikakvih problema”, kazao je Prosinečki.

Prosinečki je kazao da će nakon žrijeba Lige nacija razmišljati o prijateljskim mečevima i protivnicima.

 

NV / NAP

Na vrh