Prva sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva u obnovljenoj Vijećnici

Gradsko vijeće Grada Sarajeva sutra će prvi put održati sjednicu u Vijećnici nakon njene obnove

22. Jul 2014. | 11:34 | A.D
26021

PRVA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA SARAJEVA U OBNOVLJENOJ VIJEĆNICI

Radi se o redovnoj sjednici na kojoj će, između ostalog, biti razmatran Izvještaj o aktivnostima na Projektu "Revitalizacija Trebevićke žičare" za period od 30. januara do 30. juna 2014. godine i Izvještaj o realizaciji Projekta obnove Vijećnice.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Sabahudin Delalić za Agenciju FENA je kazao da prva sjednica u Vijećnici svim vijećnicima predstavlja veliko zadovoljstvo i čast.

Istakao je da zahvalnost pripada svima onima koji su pokrenuli priču o obnovi Vijećnice – ranijim gradonačelnicima, predsjedavajućim i vijećnicima.

"Sjednica će u prvom dijelu imati svečarski karakter, a gost na sjednici će biti specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Peter Sørensen", istakao je Delalić te dodao da će vijećnici imati mnogo posla i da će sjednica, osim prvog dijela, biti radna.

Na sjednici će biti razmatran i Prijedlog Inicijative za izmjene i dopune Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji Bosne i Hercegovine, Prijedlog Odluke o manifestacijama iz oblasti kulture od interesa za Grad Sarajevo, Prijedlog Odluke o manifestacijama iz oblasti sporta od interesa za Grad Sarajevo i druge tačke dnevnog reda.

Vijećnica je otvorena 9. maja nakon 18 godina koliko je trajala njena obnova, te 118 godina otkada je prvi put bila otvorena 1896. godine. Obnova je vratila Vijećnicu u njenu autentičnu formu, enterijerom i eksterijerom.

(Agencija FENA)

Na vrh