Magazin>>

Prvoaprilska šala: Enid Tahirović ponovo u dresu njemačkog Göppingena

1. Apr 2018. | 20:55 | NV
tahirovic(4)

Međunarodni dan šale njemački rukometni klub Göppingen obilježio je na pravi način priredivši svojim navijačima veliko iznenađenje, a u centru panje bio je legendarni reprezentativac BiH Enid Tahirović.

Njemački bundesligaš objavio je na svojoj zvaničnoj internet stranici da su sportski direktor Christian Schöne i 45-godišnji Tahirović brzo postigli dogovor u vezi dvogodišnjeg ugovora, uz mogućnost produženja na još dvije godine.

“Stvarno mi je drago što ću moći igrati u dresu Göppingena. Ispunjen mi je san što ću moći igrati u Bundesligi”, kazao je bivši golman rukometne reprezentacije BiH Enid Tahirović.

Međutim, radost navijača velikog njemačkog kluba kratko je trajala, jer se ispostavilo kako se radi o prvoaprilskoj šali.

Jedan od najboljih rukometaša BiH svih vremena Enid Tahirović je za Göppingen nastupao od 2008. do 2012. godine, a u karijeri je još nastupa za Bijeljinu, Slobodu iz Tuzle, sarajevske klubove Željezničar i Bosnu, Cimos iz Kopera i Hamburg, dok je za reprezentaciju BiH upisao 100 nastupa.

 

NV / NAP

Na vrh