Uncategorized>>

Puna podrška Hrvatske putu BiH ka EU i NATO savezu

16. Nov 2016. | 15:17 | NV
IMG_4840

Ministrica odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš sa saradnicima susrela se danas u Međugorju na radnom-konsultativnom sastanku s delegacijom Ministarstva odbrane Republike Hrvatske koju je predvodio potpredsjednik Vlade i ministar odbrane RH Damir Krstičević.

Tokom sastanka ministrica odbrane BiH Marina Pendeš upoznala je prisutne o težišnim aktivnostima MO BiH s naglaskom na aktivnosti u vezi aktiviranja Akcionog plana za članstvo u NATO-u za BiH. S tim u vezi, ministar Krstičević istakao je punu podršku Vlade RH na putu BiH ka europskim i euroatlantskim integracijama.

Na sastanku je razgovarano i o bilateralnoj odbrambenoj saradnji BiH i RH u oblasti školovanja i obuke, koja je do sada ostvarila značajne rezultate, a treba se, kako je zaključeno na sastanku, nastaviti i u budućnosti. Također, bilo je riječi i o učešću u mirovnim misijama pripadnika oružanih snaga BiH i R. Hrvatske, odgovaranju na asimetrične prijetnje, a ministrica Pendeš i ministar Krstičević razgovarali su i o pripremama za nadolazeću zajedničku sjednicu Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske.

 

NV

Na vrh