Puškov: Trump neće podržavati „umjerenu opoziciju“ u Siriji

13. Nov 2016. | 13:39 | NV
_80903326_pushkovbbc

Novoizabrani predsjednik Amerike Donald Trump namjerava da prekine podršku takozvanoj umjerenoj opoziciji u Siriji, iako će pritisak protiv takve odluke biti “čudovišan”, izjavio je ruski senator Aleksej Puškov.

“Trump namerava da prekine da podržava takozvane umjerene borce u Siriji. Pritisak protiv ovog plana biće čudovišan – i unutar SAD i spolja”, napisao je senator na svom nalogu na Twitteru.

Prema riječima Puškova, Trump već vidi kako se “figure iz političke elite SAD okupljaju kako bi s bokalima viskija u rukama razgovarali kako da ne dozvole Trumpu da učini ono što je zamislio”, prenosi Sputnjik.

Početkom oktobra SAD su objavile da prekidaju bilateralnu saradnju s Rusijom u održavanju primirja u Siriji i da ostavljaju samo vojne kanale radi spriječavanja sukoba avijacije dvije zemalja u vazdušnom prostoru Sirije.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije je, komentarišući ovu odluku, saopštilo da odluka Washingtona izaziva duboko razočaranje i da to svjedoči o nesposobnosti SAD da ispune obaveze koje su na sebe preuzele, prije svega da razdvoje “umjerenu opoziciju” od terorista.

 

NV / Tanjug / foto BBC

Na vrh