Putin naredio Medevedu da obezbjedi video prijenos predsjedničkih izbora

27. Dec 2017. | 09:57 | NV
putin(17)

Predsjednik Rusije Vladimir Putin naložio je premijeru Dmitriju Medvedevu da obezbijedi na internetu video-prijenos uživo tokom predsjedničkih izbora u Rusiji, navodi se u saopštenju na web stranici Kremlja.

“Obezbijedite tokom predsjedničkih izbora u Rusiji 2018. godine organizaciju video-emitovanja uživo uz pomoć informaciono-telekomunikacione mreže internet sa biračkih mjesta na teritoriji Rusije, procedura za glasanje i prebrojavanja glasova birača i sličan video-prenos rada teritorijalnih izbornih komisija“, ističe se u saopštenju koje prenose regionalni mediji.

Osim toga, Putin je naložio da se iz budžeta osiguraju sredstva za organizovanje video-prijenosa, prikupljanje i skladištenje video-zapisa.

Ranije je ruska Državna izborna komisija donijela je odluku da diskvalifikuje opozicionog lidera Alekseja Navaljnog iz predsjedničkih izbora, koji je trebao biti najveći rival predsjedniku Putinu u borbi za novi mandat.

Navaljnji je diskvalifikovan, kako je objašnjeno, zbog toga što je ranije sudski kažnjavan i kao takav ne može uzeti učešće na izborima. Iz Evropske komisije je ocijenjeno da takva odluka baca sumnju na politički pluralizam u Rusiji.

Uvođenjem prijenosa preko intenerneta Putin želi minimizirati kritike sa Zapada.

 

NV

Na vrh