Radončić: Očekujem od glavne tužiteljice Tadić da se napokon otkriju Delalićeve ubice

1. Feb 2018. | 23:04 | NV
radoncic-dom-5

Nakon oslobađajuće presude koju je EULEX izrekao Naseru Keljmendiju za ubistvo Ramiza Delalića Ćele, Fahrudin Radončić je dao izjavu za medije. U pisanoj izjavi, dostupnoj na stranici Saveza za bolju budućnost (SBB), Radončić navodi:

“Od početka smo tvrdili da, kada je ubistvo rahmetli Delalića u pitanju, optužnica jeste montirana u Sarajevu i naručena od Bakira Izetbegovića, Denisa Zvizdića i braće Čampara. Sada je jasno da je to potvrđeno oslobađajućom presudom međunarodnih sudija u Prištini.

“Slučaj Keljmendi” i moju tobožnju ulogu u tome Izetbegović je besramno iskoristio i zloupotrijebio da pobijedi za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH 2014. godine i to, naravno, nije najveći problem.

Molim da državno Tužilaštvo BiH i glavna tužiteljica, nakon desetak godina ometanja istrage od strane Dubravka Čampare da se otkriju stvarni nalogodavci i izvršioci ubistva, sada razmotri da odredi novi tužilački tim pred kojim će se naći svi koji su montirali meni i drugima da bi sakrili prave ubice.

Rahmetli Delalić, njegova porodica i pravda to zaslužuju jer su platili najveću cijenu bošnjačke državne mafije koja stoji iza ubistva, sakrivanja pravih ubica i pokušaja da se ovaj slučaj pripiše meni.

Isto se odnosi i na montiranu optužnicu protiv mene u Sarajevu u režiji Gorana Salihovića, Bože Mihajlovića i Dubravka Čampare, koja se naslanjala na nepostojeći slučaj u Prištini, a zbog čega sam nevin ležao, sa više drugih lica, u pritvoru i zbog čega smo ja i moja porodica, kao i politički projekt SBB-a, preživjeli neviđenu i dugogodišnju harangu.

Na kraju, što se tiče osuđujućeg dijela za Nasera Keljmendija želim istaći da je to sudski potvrđeno krivično djelo očito podlo zloupotrijebljeno da se fabriciraju spomenute dvije optužnice protiv mene.”

 

NV

Na vrh