Radončić: Ponekad se osjećam kao da podržavam manjinsku vladu

22. Nov 2016. | 19:32 | NV
rad

Nakon sastanka lidera koalicije u Federaciji BiH, koji se održao u zgradi Predsjedništva BiH, prvi se novinarima obratio lider SBB-a Fahrudin Radončić, prenosi avaz.ba.

Novinari su pitali Radončića da li ima krize u FBiH. “Ja bih htio da budem ozbiljan i da preuzmem svoj dio odgovornosti. Objektivno, pozicija SBB-a je takva da u mnogim stvarima je problem dogovora između SDA i HDZ-a. Ja se ovdje ponekad osjećam kao da podržavam manjinsku vladu. Dogovor je isključivo ili u 95 posto slučajeva neminovan da dođe prvo do njih, a što se SBB-a tiče, mi ćemo to podržati”, naveo je Radončić

On je dodao kako je danas delegirao da je trenutno najveći problem što je BiH dospjela na crnu listu Evropskog udruženja banaka.

“Ljudi ne shvataju da je to tragedija za privredu ove zemlje, da dvije milijarde maraka naši ljudi iz inostranstva šalju svojim rođacima ovdje. Da će doći do blokade cijelog sistema i Vijeće ministara mora pod hitno da napravi opštu mobilizaciju da se skinemo sa te liste. Problem je što se mnogo lakše dođe na te liste nego da vas skinu sa njih”, istakao je Radončić.

 

NV / foto avaz.ba

Na vrh