Radončić: Srbi ne trebaju likovati i moraju priznati genocid, a Izetbegović da narodu objasni svoju lošu procjenu

9. Mar 2017. | 17:14 | NV
Revizija(2)

Lider Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić u Mostaru je odgovarao na novinarska pitanja nakon informacije da je Međunarodni sud pravde u Haagu odbio zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid.

“Kao Bošnjak, ja sam, uistinu, tužan da je takav odgovor došao. Mogu poručiti svojim prijateljima Srbima da nema razloga za likovanje. Ukoliko su bili protiv revizije, time su praktično priznali raniju presudu da je genocid počinjen i ja ih pozivam da priznaju genocid, te da Bosna i Hercegovina, kao i druge zemlje, usvoji deklaraciju o tome, kada su već branili presudu”, rekao je Radončić, te dodao:

“Što se tiče gospodina Izetbegovića, koji nas je na onom čuvenom skupu 50 odgovornih ličnosti uvjeravao da ima sve pravne argumente, bošnjačka strana i njegov tim, očekujem da obrazloži Bošnjacima i žrtvama zašto je imao pogrešnu procjenu i iz toga izvuče politički zaključak o svojoj osobnoj političkoj poziciji”, kazao je Radončić, prenosi portal Saveza za bolju budućnost.

 

NV

Na vrh