Ranking karijere za Iron Pukija

27. Dec 2017. | 14:42 | NV
Iron Puki

Uspješni bh. bokser Edin Puhalo alias Iron Puki, nakon što je sredinom ovog mjeseca u meču protiv turskog boksera Özcana Çetinkaya pobijedio nokautom u četvrtoj rundi, postao je WBC prvak Mediterana u najjačoj svjetskoj asocijaciji WBC.

Ova velika pobjeda donijela mu je ranking karijere, a na svjetskoj BoxRec stranici napredovao je za 60 mjesta. Trenutno je 81 bokser od 1200 boksera u njegovoj kategoriji, dok je na evropskoj rang listi zauzeo 47 mjesto.

“WBC je trenutno najjača asocijacija svijeta, a ja sam prvi Bosanac i Hercegovac koji je ušao u ovu veliku i najjaču porodicu. Ovo je i najbolji rezultat u ovoj godini kada je bh. profesionalni boks u pitanju. Prezadovoljan sam postignutim rezultatima u ovoj godini, i ovo je definitivno najuspješnija godina u mojoj dosadašnjoj karijeri. Hvala dragom Bogu, krupnim koracima idem ka samom vrhu svjetskog boksa. Ukoliko u 2018. godini odbranim WBC titulu, bit ću među top 15 izazivača na WBC rang listi za svjetskog prvaka. Samo naporan trud i rad su formula za uspjeh”, kaže Iron Puki.

Podsjetimo, naš bokser u godini na izmaku je imao 5 profesionalnih mečeva i ostvario svih 5 pobjeda.

 

NV

Oznake: >

Na vrh