Recept za prirodni vitamin C

Ako niste veliki ljubitelj vitaminskih suplemenata, do zaliha vitamina C možete doći i prirodnim putem

12. Jul 2015. | 18:13 | S.M
43839


Opšte je poznato koliko je vitamin C značajan za imunitet. Međutim, kada ga kupimo u apoteci ne znamo sa sigurnošću šta sadrži, jer se pravi od krompira koji je najčešće genetski modifikovan. Zbog toga Irena Motika, stručnjak za dansku terapiju, predlaže da ga sami napravimo i čitaocima otkriva jednostavan recept.

“Kad pojedete narandžu ili limun, isjeckajte koru i ostavite je nekoliko dana da se osuši. Idealno bi bilo da je isječete u tračice, pa sameljete u mlinu za kafu ili u blenderu. I dobili ste savršeno prirodan vitamin C, koji sadrži i enzime za bolju apsorpciju. Uzimajte ga svako jutro”, savjetuje Irena.

Idealno je da koristite organski gajeni limun, ali ako niste u mogućnosti, voće koje kupite prije upotrebe potopite u rastvor sode bikarbone. Ostavite 15 minuta i poslije toga dobro isperite.

Oznake: >

Na vrh