Regina maestralnim koncertom u Studiju 2 Live promovirala novi album “U srcu“

28. Feb 2017. | 10:20 | NV
FullSizeRender_7

Sinoćnjim koncertom Regina je pokazala da novi album donosi zrelost i dosta novih potencijalnih hitova u kojima je više 200 prisutnih uživalo 70 minuta. Trinaest ljubavnih pjesama, u prepoznatljivom stilu grupe, je šarmiralo i ljubavnim notama, vodilo publiku Studija 2.  Regina je izvela 13 numera u osnovnom dijelu i četiri tokom bisa nastupajući u postavi Aleksandar Čović, Davor Ebner, Boris Milijaš uz pridružene članove Elmira Herakovića i Vanju Dragutinovića. Bend je doživio težak šok gubitkom stalnog člana i oslonca Denisa Čabrića koji nedavno iznenada preminuo. Regina je pored novih singlova nanovo zagrijala srca publike nekim od svojih najvećih hitova „Ljubav nije za nas, „Bistra voda“ i „Izgledala je malo čudno“.

Koncert je nastavak serijala jedinstvenih nastupa projekta „Studio 2 Live“ koji se u zgradi BHRT-a održava jednom mjesečno. Grupa Regina je od svog nastanka 1990. postala svojevrsni muzički brend Bosne i Hercegovine stičući i regionalnu slavu. Njihova muzika je danas popularna a ovaj bend je jedan od najboljih muzičkih be-ha originalnih proizvoda. BH Radio 1 realizira direktne prenose svih koncerata iz Studija 2, dok BHT 1 snima i odloženo ih emitira.

Naredni koncert je iz Muzičke produkcije BHRT-a najavljen za ponedjeljak 20.03. za kada se sprema specijalno izdanje Studio 2 Live Classic Edition uz internacionalnu zvijezdu belgijskog pijanistu Peter Vanhove-a sa gostima uz domaću podršku i nastup sjajnog be-ha pijanista Bartolomeja Stankovića.

 

NV

Na vrh