Reisu-l-ulema primio članove Građevinskog odbora gradačačke Husejnije džamije

23. Nov 2016. | 16:17 | NV
Reis_GO_Husejnija_23-11-2016

Danas je reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović u posjetu primio predstavnike Građevinskog odbora Husejnije džamije u Gradačcu, a sastanku su prisustvovali i muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović te glavni imam MIZ Gradačac Nusret ef. Kurjaković i predsjednik Izvršnog odbora ovog medžlisa Husein ef. Jukan.

Razgovarano je o aktivnostima vezanim za rekonstrukciju ove poznate gradačačke džamije. Predsjednik Građevinskog odbora Raif ef. Huskić kazao je da su radovi na obnovi i rekonstrukciji vanjskih dijelova džamije privedeni kraju te da je posrijedi izrada projekta obnove unutrašnjosti džamije.

„Sa obnovom Husjenije džamije krenuli smo 2010. godine i dosada je uloženo oko 380 hiljada KM. Preostali iznos troškova bit će poznat nakon izrade projekta obnova unutrašnjosti džamije koji realiziramo u saradnji sa Federalnim zavodom za zaštitu nacionalnih spomenika, obzirom da je Husejnija na listi nacionalnih spomenika“, rekao je Huskić.

Reisu-l-ulema je pohvalio dosadašnji rad i napor građevinskog odbora po pitanju obnove ove gradačačke ljepotice: „Ovaj sastav Građevinskog odbora svojim radom je pokazao i dokazao svoju kompetentnost i trebamo mu dati podršku prilikom obnove i vraćanja autentičnog izgleda Husejnije“, kazao je reisu-l-ulema Kavazović.

 

NV

Na vrh