Reisu-l-ulemu posjetila ambasadorica Njemačke

23. Dec 2016. | 15:56 | NV
Reis_ambasadorica_Njemacke_23-12-2016

Danas je reisu-l-ulemu Husein ef. Kavazovića posjetila ambasadorica SR Njemačke u Bosni i Hercegovini nj.e. Christine Constanze Hohmann.

Reisu-l-ulema se zahvalio na današnjoj posjeti te iskazao zadovoljstvo stepenom slobode koju Bošnjaci muslimani koji žive u Njemačkoj uživaju u religijskom smislu. On je također kazao da Bosna i Hercegovina i njeni građani u Njemačkoj vide velikog prijatelja što se i pokazalo u najtežim periodima za našu domovinu. Kako je istaknuo reisu-l-ulema, Njemačka je uvijek imala „otvorena vrata za Bosnu i Hercegovniu, što je vidljivo i danas kroz veliku i nesebičnu pomoć i podršku Njemačke Bosni i Hercegovini na putu ka Europskoj uniji“.

Ambasadorica Hohmann, kojoj je ovo bila i nastupna posjeta reisu-l-ulemi, kazala je da je sretna što u Bosni i Hercegovini vlada mir bez obzira na religijske i kulturne različitosti među njenim građanima. „Pomirenje je jedan proces koji se treba pokazati praktičnim primjerom“, rekla je između ostalog ambasadorica Hohmann.

Na kraju susreta istaknuta je obostrana želja za dobrom i kvalitetnom saradnjom i u budućnosti, a reisu-l-ulema je ambasodorici Hohmann ovom prilikom i lično izrazio svoje saučešće povodom terorističkog napada koji se dogodio u Berlinu.

 

NV

Na vrh