Renfroe izbačen iz reprezentacije, za daljnji plasman BiH mora pobjediti dva puta

13. Aug 2017. | 16:38 | NV
renfro

KS BiH saopćio je danas da je zbog teškog prekršaja timske discipline, koju je napravio u noći nakon izgubljene utakmice protiv Švedske, odlukom Stručnog štaba iz reprezentacije odrstranjen 31-godišnji Amerikanac sa bh. pasošem, Alex Renfroe, te neće putovati sa ekipom u Slovačku i Armeniju.

Njegovo mjesto će zauzeti 19-godišnji Darko Talić, prenosi agencija Patria.

 

Kako BiH može do plasmana u kvalifikacije?

Porazom od selekcije Švedske rezultatom 72:88, košarkaška reprezentacija BiH je dva kola prije kraja pretkvalifikacija, zakomplikovala sebi plasman u kvalifikacije za Mundobasket 2019. godine.

Izabranicima Duška Vujoševića za siguran plasman trebat će gostujući trijumfi protiv Slovačke i Armenije, ili trijumf protiv Slovačke, te dva domaća poraza Švedske od Armenije i Slovačke, što je ipak nerealno za očekivati.

Ako u narednom kolu Zmajevi dobiju Slovake, a Šveđani Armence u zadnje kolo tri reprezentacije ulaze sa omjerom 3-2, što znači da će Armenija i BiH u međusobnom duelu odlučivati o prolasku dalje.

U slučaju da Armenija dobije Švedsku, a BiH Slovačku, Armenija bi osigurala plasman dalje, naši košarkaši bi bili na omjeru 3-2. Švedi 2-3, ali u zadnjem kolu bi našim momcima opet trebao trijumf u Armeniji, jer ako bi zatvorili krug sa Švedima od 3-3, dalje bi išla skandinavska selekcija zbog boljeg međusobnog omjera.

Trijumf u Slovačkoj i poraz u Armeniji nas vodi dalje samo u slučaju dva domaća poraza Švedske, u ostalim kombinacijama, potrebna su nam dva trijumfa.

Naredni susret naša selekcija igra sa Slovačkom 16. avgusta.

 

NV / NAP

Na vrh