Reprezentacija Haitija prvi protivnik fudbalerima Kosova

"Utakmica će se odigrati na stadionu 'Adem Jashari' u Mitrovici, 5. marta u 15 sati", izjavio je na konferenciji za novinare potpredsednik FFK-a, Bekim Haxhiu

12. Feb 2014. | 18:54 | S.H
18807

U prvom međunarodnom prijateljskom meču selekcija Kosova će igrati protiv reprezentacije Haitija, potvrdila je danas u Prištini, Fudbalska federacija Kosova, javlja dopisnik anadolu Agency.

"Utakmica će se odigrati na stadionu 'Adem Jashari' u Mitrovici, 5. marta u 15 sati", izjavio je na konferenciji za novinare potpredsednik FFK-a, Bekim Haxhiu.

Na konferenciji je rečeno i da je utakmica ugovorena zahvaljujući angažmanu Fadila Vokrija, predsjednika Fudbalskog saveza Kosova.

Podsjetimo, početkom januara ove godine Odbor za hitna pitanja Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) donio je odluku, na zahtjev Fudbalske federacije Kosova, da Kosovo može da igra međunarodne prijateljske utakmice. Prema toj odluci, Kosovo, za određeni period, neće imati pravo na himnu i zastavu, a neće moći ni da igra protiv država bivše Jugoslavije. Kosovo nije punopravni član FIFA-e.

(Agencije)

Oznake: > >

Na vrh