Vijesti>>

Rezidencijelno naselje u blizini Hadžića – "Sarajevo Resort"

Polaganje kamena temeljca za izgradnju rezidencijalnog naselja pod nazivom "Sarajevo Resort" zakazano je za sutra u 14:00 sati na lokalitetu Osenik, općina Hadžići
Piše: Semir Hambo. Objavljeno : 01-10-2013 09:27h

11870.jpg

Podsjetimo, kuvajtski investitori su na Oseniku krajem prošle godine kupili 160.000 kvadrata zemljišta na kojem planiraju izgraditi naselje koje će između ostalog sadržavati zatvorene i otvorene bazene, zatvorena i otvorena sportska igrališta, vještačko jezero, supermarket te hotel.

Kapacitet naselja je 1125 stanovnika i planirana je izgradnja 160 objekata. Firma "Gulf Real Estate" doo, koja vodi projekat, nedavno je objavila javni poziv za izvođenje građevinskih radova, nabavku i isporuku materijala za ugradnju, zatim za uslugu nadzora nad izvođenjem radova te konkurs za uslugu izvođenja zanatskih radova.

Kuvajćani su se za ovaj projekt odlučili želeći u Osenik dovesti odabranu klijentelu iz Kuvajta i Saudijske Arabije tokom tri najtoplija mjeseca u godini, budući da su ljeta u tim zemljama sa izrazito visokim temperaturama. Osenik je odabran zbog blizine Igmana i Bjelašnice, ali i zato što će odatle odabrana klijentela lako moći odlaziti u posjetu Mostaru, Počitelju, Dubrovniku.