Rijaset IZ BiH – Nova imenovanja na čelu uprava Rijaseta

Pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića danas je održana konstituirajuća sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

30. Oct 2014. | 16:11 | D.R
30943

Sjednici su prisustvovali Safet Softić, predsjednik Sabora Islamske zajednice, članovi Rijaseta, te rukovodioci ureda Rijaseta i direktor Vakufske direkcije.

Kavazović izrazio je zadovoljstvo reformskim procesima koji su vođeni u posljednje dvije godine u Islamskoj zajednici i zahvalio svima koji su tome doprinijeli, te ukazao na veliku odgovornost Rijaseta uz uvjerenje da će reorganizacija Rijaseta doprinijeti dinamiziranju aktivnosti i uspješnijem radu.

Kavazović je također zahvalio i predsjedniku Sabora Safetu Softiću na njegovom ličnom i doprinosu Sabora u vršenju poslova iz svojih nadležnosti za dobrobit Islamske zajednice.

Softić je veoma uspješnim ocijenio rad Sabora u mandatnom periodu 2010. – 2014. godine, istakavši da je Islamska zajednica, unatoč mnogim izazovima, sačuvala svoju stabilnost i jedinstvo.

Poželio uspješan rad direktorima uprava Rijaseta i rukovodiocima ureda, izrazivši nadu da će direktori uprava opravdati veliko povjerenje koje im je ukazao Sabor, te uručio odluku o imenovanju na čelo uprava Rijaseta.

Rijaset Islamske zajednice je na sjednici za sekretara Rijaseta imenovao Mensura Karadžu, a za rukovodioca Ureda za društvenu brigu imenovan je Hamed ef. Efendić, za rukovodioca Ureda za zekat mr. Elnur ef. Salihović, za rukovodioca Ureda za hadž i umru Nezim ef. Halilović i rukovodioca izdavačkog centra El-Kalem Mesud ef. Smajić.

Za direktora Radija Islamske zajednice „Bir“ imenovan je Nedim Hrbata, a za vršioca dužnosti direktora Gazi Husrev-begove biblioteke imanovan je Muhamed Hodžić.

Na sjednici je dana saglasnost za izradu Takvima za 2015. godinu, navodi MINA.

(Agencija FENA)

Na vrh